Geerts

Wat doet Geerts nu bij een duurzaamheid evenement? Dat is betrekkelijk eenvoudig. Veel facetten van duurzaamheid hebben namelijk ook invloed op uw financiële situatie en risico’s. U kunt bij ons terecht over advies op deze verschillende onderwerpen. Verzekeraars en financiële instellingen zijn hier nog niet altijd actief mee bezig, maar het begint steeds meer te komen. Maar er zijn al genoeg voorbeelden en mogelijkheden. Wij helpen u hier graag bij.

 

Hoe betaal ik mijn investeringen in een duurzamer huis?

Wilt u investeren in een energiezuinig huis? Dan is het niet alleen de vraag voor welke energiebesparende maatregel u kiest, maar ook hoe u dit gaat betalen. Met uw spaargeld, regelt u subsidies, neemt u een lening? Nu zijn hypotheekaanbieder hier ook steeds actiever in met het aanbieden van speciale hypotheken. Speciaal voor het financieren van energiebesparende maatregelen. Is het gunstig hier een nieuwe hypotheek voor af te sluiten, je bestaande hypotheek te verhogen of om subsidie of spaargeld aan te wenden voor het financieren van uw verduurzaming. In veel gevallen stijgt de waarde van uw woning door te investeren in verduurzaming.

 

Hoe duurzaam is jouw bank of verzekeraar?

Waar komt je premiegeld van je pensioen, hypotheek of verzekering terecht. Verzekeraars investeren in allerlei sectoren om met name zo veel mogelijk rendement te halen. De meeste grote banken en verzekeraars in Nederland investeren volop in bedrijven die op grote schaal schaliegas winnen en plastics produceren. Er zitten wel gedelijk verschillen tussen verzekeraars en in hoeverre wilt u daar rekening mee houden. https://eerlijkegeldwijzer.nl/verzekeringswijzer/

 

Welke zaken zijn van belang als ik mijn huis ga verduurzamen voor mijn verzekering?

Verzekeraars willen graag weten als u zonnepanelen op het dag heeft aangebracht. Niet bij alle verzekeraars is dat standaard meeverzekerd. Zorg ook voor een deskundig installateur om brand zo veel mogelijk te voorkomen.