Wereldwinkel

In het Binnenhofje in Oosterhout vind je onze Fairtrade Cadeauwinkel, Wereldwinkel Oosterhout. Hier verkopen wij mooie cadeau’s met een goed verhaal.

Als wereldwinkel proberen wij een bijdrage te leveren aan een betere en eerlijke wereld. Wij streven naar eerlijke omgang met mensen, eerlijke productie, eerlijke handel, eerlijk zijn naar de consument, eerlijk en respectvol omgaan met elkaar. En dit alles proberen we te bereiken door een commerciële aanpak: het verkopen van mooie en inspirerende artikelen. Die artikelen zijn niet alleen Fairtrade, we verkopen ook duurzame artikelen

Op de Groen Is Doen Markt kun je in onze kraam een aantal van deze artikelen komen bekijken.

Zo verkopen wij wasmiddel, allesreiniger en afwasmiddel van Seepje. Voor deze middelen wordt gebruik gemaakt van de schillen van de Sapindus Mukrossi-vruchten uit het Himalaya-gebergte. Hypo-allergeen en zonder chemische gribussen maken deze superschillen heerlijk schoon. De verpakking is overigens gemaakt van oude melkflessen uit Engeland. Het vullen van deze verpakkingen gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij hebben ook droogbollen voor in de droger. Met deze bollen is je wasgoed sneller droog en draait de droger minder lang! Goed voor het milieu èn voor je portemonnee.

Verder verkopen wij de Dopper, een waterdichte herbruikbare fles zodat je geen wegwerp-waterflesjes hoeft te kopen.

Nog een artikel waarmee we ‘single-use’-plastic vervangen, zijn de boterham- (of fruit-, of make-up-)zakjes van Keap Leaf. Deze zakjes met vrolijke printjes nemen na gebruik weinig plaats in in je tas en kunnen thuis in de vaatwasser. We hebben ook (overblijf)tasjes met dezelfde vrolijke printjes.

Het laatste voorbeeld zijn de prachtige tassen van Fair Items. Deze kwalitatief hoogstaande tassen worden gemaakte van rest-materialen zoals industrieel net uit de (land)bouw en visserij, leer en gebruikte plastic draagtasjes. De voering is gemaakt van restanten textiel. Allemaal restmaterialen die normaal gesproken op de vuilnisbelt belanden. Fairtrade én Duurzaam en een prachtig cadeau voor jezelf én een ander!

Reden genoeg om ons een bezoek te brengen in onze kraam op de Groen Is Doen Markt of in onze Wereldwinkel. Wij vertellen je daar graag meer over onze artikelen.

 

De Fairtrade Cadeauwinkel, Wereldwinkel Oosterhout

Arendstraat 35 (’t Binnenhofje)

4901JJ Oosterhout

0162-434297

www.wereldwinkeloosterhout.nl

Volg ons op Facebook en Instagram!